tisdag 5 maj 2015

Parmesanbroccoli


Vi gillar broccoli, men ibland kan man tröttna lite på den kokta varianten. Så för några månader sen hittade vi ett populärt recept på Pinterest, som vi gjort rätt många gånger. Vi kallar vår variant "Parmesanbroccoli"

Parmesanbroccoli 2 port
1 färsk broccolibukett
1-3 vitlöksklyftor (beroende på storlek)
1 msk pressad citron
1/2 dl olivolja
1/2 tsk lökpulver
salt
peppar
ca 1 dl finriven parmesanost

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Dela broccolin i mindre buketter.

Skala och hacka/riv/pressa vitlöken.

Blanda olivolja, vitlök, lökpulver, pressad citron och lite salt och peppar med broccolin.

Lägg ut på en ugnsplåt.

Sätt in i ugnen 15-20 minter.

Ta ut plåten och sätt värmen på 200 grader. Strö pramesanosten över broccolin och sätt in i ugnen igen i 3-5 minuter.

Avnjut genast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar