lördag 24 januari 2015

Low-carb chips


Igår bestämde vi oss för att testa gör chips av zucchini. Låter kanske inte så roligt, men bilderna på Pinterest så lovande ut och i recept och kommentarer lovades krispiga chips. Det gick inte att motså.

Vi köpte en fin liten zucchini och det behövdes tre plåtar för att lägga ut alla, men de krymper såklart rätt bra när vattnet försvinner så man kunde lagt dem tätare, till och med lite överlappande.

Man kan smaksätta lite som man vill. Vi hade tänkt ta lökpulver, men det var nästan slut så det fick bli salta chips.

En lite zucchini blir en liten skål goda Low-carb chips.

Low-carb chips
1 liten zucchini/squash
salt
oliv- eller rapsolja

Gör så här:
Sätt ugnen på 110 grader varmluft.

Skölj av och skiva zucchinin tunnt med mandolin (inte det allra tunnaste dock).

Lägg ut skivorna på plåtar med bakplåtspapper.

Pensla lätt med olivolja och strö på önskade kryddor.

Baka i ugnen i minst 2 timmar (släpp ut vattenångan ibland och håll koll så de inte får för mycket färg, då får man sänka värmen lite. De är klara när de är krispiga.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar