onsdag 5 november 2014

Auberginegratäng med italienska smaker LCHF


En vegetarisk LCHF-rätt, med härliga italienska smaker (och färger), som är hela familjens favorit.

Allra bäst är såklart att göra sin egen pesto, men köper man så verkade Barillas ha minst olämpliga ingredienser av de vanliga märkena.

Auberginegratäng med italienska smaker LCHF 4 port
2 auberginer
1 burk krossade tomater
2-3 klyftor vitlök
salt
nymald svartpeppar
1 dl pesto
2 paket mozzarella

Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.

Skiva auberginen i knappt centimetertjocka skivor. Lägg ut på talikrikar/fat eller bakplåtspapper. Salta och låt ligga minst 20 minuter.

Småkoka de krossade tomaterna med vitlök, salt och peppar i  minst tio minuter

Torka av aubergineskivorna med hushållspapper. Fördela på två ungsplåtar och förgrädda i 20 minuter. Ta ut aubergineskivorna och öka värmen i ugnen till 225 grader.

Riv mozzarellan.

Fördela mozzarellan, sedan tomatsåsten och sist peston ovanpå auberginskivorna.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar