lördag 13 april 2013

LCHF-sallad med varmrökt lax

Kan låta lite tråkigt, men det blev faktiskt en sallad även på kvällen igår. Det var nog första gången någon av oss åt två sallader på en dag. Kvällssalladens huvudingrediens var dock varmrökt lax. Så lite variation blev det.

Inspirerade av att det var rosésallad i lunchsalladen så köpte vi ett litet huvud. Att tänka på när man använder rosésallad är att den smakar betydligt mer än de flesta andra salladssorter. Så använd som krydda och med måtta.

Denna sallad är utmärkt snabbmat.

LCHF-sallad med varmrökt lax 2 port
250 g varmrökt lax
1 avokado
lite rosésallad (heter egentligen "radicchiosallad")
isbergssallad
2-3 ägg
sparris
gurka
tomat
paprika
citronklyftor
Dressing
1/2 dl mild olivolja
2 msk färskpressad citron
nymald svartpeppar
1-2 tsk dijonsenap
lite flytande honung (kan uteslutas)

Gör så här:
Se till att alla ingredienser till dressingen har samma temperatur och blanda dem därefter.

Koka, skala och halvera äggen.

Koka sparrisen.

Skär grönsakerna i bitar.

Skär och skölj salladen och fördela den på två tallrikar.

Fördela grönsakerna och ägghalvorna ovanpå salladen.

Dela laxen i två bitar och lägg på toppen.

Ringla på dressingen och servera.

3 kommentarer:

  1. Låter jättegott! Älskar alla möjliga matiga sallader! Varmrökt lax är också så gott! :)
    Ha en fin helg!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Sallad är aldrig tråkigt och lax är ju så gott!

    SvaraRadera
  3. Varmrökt lax cravings får jag efter att ha flyttat till Tokyo!! Det finns ingenting godare än en påse machèsallad med varmrökt lax <3 <3 <3 kanske något att importera i Östen

    SvaraRadera