söndag 28 april 2013

Ingefära- och citronmarinad till kyckling

Vi gillar färsk ingefära och vi gillar att grilla kyckling, så idag när vi äntligen skulle grilla igen så ville vi marinera kycklingen med just ingefära. Det blev en succé.

Vi åt den grillade kycklingen med grillade citronhalvor (dock lite oklart om just det kan kallas LCHF), capresesallad och tzatziki.

Ingefära- och citronmarinad till kyckling
2 msk finriven färsk ingefära

3/4 dl färskpressad citron
1/2 tsk kajennpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
2 msk flingsalt
nymald svartpeppar
1/2 dl olivolja

Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser.

Marinera 1kg kyckling skuret i bitar i minst en timme, men gärna över natten.

4 kommentarer:

  1. Receptet sparas! :) Låter gott!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Låter gott!! Gillar ingefära skarpt!!
    =)

    SvaraRadera
  3. Låter jättegott! Ingefära och kyckling är så gott ihop :)

    SvaraRadera
  4. Tre favoriter i ett recept, mums. Ha en fortsatt härlig Valborg. Kramisar Tina

    SvaraRadera