söndag 21 april 2013

Brunch Kung Carls Bakficka, Stockholm

Igår firade vi stålbröllopsdag (11 år)!  Efter att ha fixat lite på förmiddagen så skjutsade vi barnen till mormor för övernattning. Sen åkte vi in till centrala Stockholm.

Vi hade ett gammalt presentkort på "brunch med bubblor", som bara låg och dammade. Vi hade bokat bord för brunch på Kung Carls Bakficka. Detta eftersom deras brunch lät godast (och mest LCHF) och hade fått bäst recensioner.

Brunch ska egentligen serveras runt 11 på förmiddagen, men i Stockholm är det mer eller mindre standard att servera den 12-16. I två sittningar.

Kung Carls Bakficka ligger ett stenkast (nästan exakt faktiskt) från Stureplan i en ganska trevlig lokal. Lite trångt är det dock, i allafall där vi blev placerade.

Vi började med det utlovade glaset mousserande (billig cava med lite överdrivna pärontoner). Sen gick vi för att ta förrätter. Dessa var riktigt bra med äggsallad, sashimi, gazpacho, varmrökt lax och ost mm. Det allra mest spännade var de koreanska miniråbiffarna. Som var väldigt goda och lagom stora. De kunde dock varit aningen starkare.

Efter att ha ätit upp dem i lugn och ro så tog vi lite varma rätter. De var prinskorv, äggröra och bacon som lockade mest (och som var mest LCHF).

Sen tog vi faktiskt lite extra av förrätter. Eftersom dessa var godast.

Efterätterna är såklart den svåra biten. Dock kändes deras pannacotta lagom söt (men rätt långt ifrån LCHF.

Sammanfattningsvis så ger vi Kung Carls Bakficka 3+ på prisvärdet. Bästa var förrätterna och servicen (väldigt glad och trevlig personal). Sämst är att det är så trångt där man sitter, lite väl hög  musik.

----

Vi var rätt mätta sen och till kvällsmat köpte vi bara lite charkuterier, ost och oliver i Hötorgshallen av Österqvist.


1 kommentar:

  1. Bra tips! Ska lägga på minnet och besöka när vi är i Stockholm!
    Ha en fin söndag!
    //Lana

    SvaraRadera