fredag 1 mars 2013

Thailändsk gurksallad LCHF

Härligt gott och fräscht LCHF-tillbehör till thairätter. Det är vegetariskt, mejerifritt och paleo allt på en och samma gång.

Thailändsk gurksallad LCHF 4 port
2 gröna gurkor
1 msk salt
2 msk vitvinsvinäger
ev. lite sötning (om man tål det)
1-2 röda pepparfrukter
1/2 dl hackad färsk koriander
3/4 dl kokosmjölk
till servering
1 dl grovhackade jordnötter

Gör så här:
Skala och halvera gurkorna på längden. Skrapa ur fröna. skär i drygt halvcentimetertjocka skivor. Salta och lägg dem i en sil och låt rinna av i minst en halvtimme.

Spola bort saltet och torka gurkbitarna med hushållspapper.

Dela på pepparfrukterna och ta bort mellanväggar och frön. Finhacka.

Blanda samtliga ingredienser, utom jordnötterna, och ställ kallt i väntan på servering.

Servera toppat med jordnötterna.

2 kommentarer:

  1. Vilket spännande recept! De tmåste jag testa! Såååå gott! Sparar receptet på en gång!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Ser jättegott ut. Läste kokosmjöl först och tyckte det såg lite konstigt ut, sen såg jag att det stod kokosmjölk. :-)

    SvaraRadera