söndag 10 mars 2013

Miniköttfärslimpor LCHF


För tillfället är vi lite inne på att göra mat i vår muffinsplåt. Inget konstigt med det :-). Ikväll gjorde vi baconlindade miniköttfärslimpor. Det blev helt fantastisk LCHF!

Miniköttfärslimpor LCHF 4-6 port
10 färska champinjoner
smör till stekning
700-800 g nötfärs
4 msk kokosmjölk
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk vitlökssalt
1/2 dl hackad persilja
salt och nymald svartpeppar
1 1/2 paket bacon
riven parmesan

Gör så här:
Skär champinjonerna i mindre bitar och stek sen i torr panna tills de vätskat av sig. Lägg i en klick smör och stek en stund till.

Blanda champinjonerna med övriga ingredienser (förutom bacon och parmesan).

Klä en muffinsplåt (med 12 kupor) med bacon längs kanterna. Lägg i färsblandningen och toppa med parmesan.

Sätt ugnen på 190 grader.

Grädda Miniköttfärslimporna i ca 25 minuter. Låt svalna lite innan servering.


6 kommentarer:

  1. Det här receptet sparar jag! Vad roligt att variera sättet att tillaga köttfärslimpa! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska vi vara helt ärliga så kom vi inte på själva tekniken själva, men köttfärsreceptet är vårt eget!

      Radera
  2. Det ser sygt godt ud! Det skal jeg helt sikker have afprøvet en dag! :D

    SvaraRadera
  3. Vilken rolig idé! Det ska jag definitivt testa!

    SvaraRadera