torsdag 28 mars 2013

Kycklingköttbullar LCHF

Passade på att ta ut komp idag när det var halvdag och fick en hel dags ledighet! Det blev mest städning och annat fix inför påsken. Men en lunch hann vi fixa, nämligen kycklingköttbullar. Det blev jätte-jätte gott!

Kycklingköttbullar LCHF 2 port
2 stora kycklingfiléer eller 400 g kycklingfärs
2 msk hackad schalottenlök
1/2 dl riven pecorino eller parmesanost
2 msk hackad persilja
2 msk vispgrädde
1-2 pressade vitlöksklyftor
några blad färsk basilika
salt
nymald svartpeppar
smör och olivolja till stekning

Gör så här:
Om man använder kycklingfiléer lägger man först dem i en matberedare och kör tills den malts ner.

Lägg ner resten av ingredienserna i matberdaren och kör till en en jämn massa.

Forma till lite större köttbullar. Vill man ha dem jämna och fina rullar man dem men händer som doppas i kallt vatten.

Stek i smör och olivolja.

1 kommentar:

  1. Köttbullarna blir så goda och saftiga med kycklingfärs!
    Måste också rulla sådana godingar!
    Ha en fin påskhelg!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera