söndag 31 mars 2013

Grillad mozzarellafylld kycklingfilé


Vi har en härlig och faktiskt lite vårig dag här i Sollentuna. Så vi bestämde oss för att inviga årets grillsäsong.

För ett tag sedan såg vi en härlig bild på grillad kycklingfilé, fylld med mozzarella och tomat, och pinnade den. Idag ville vi prova att göra den, men länken var bruten, så vi fick hitta på receptet själva.

Det blev jättegott och bra LCHF. Är man strikt så skippar man balsamvinägern. Vi serverade vår grillad mozzarellafyllda kycklingfilé med grillade grönsaksspett och tzatziki.

Grillad mozzarellafylld kycklingfilé 4 port
4 kycklingfiléer
1-2 mozzarellaostar
1 bifftomat
färsk basilika
balsamvinäger
salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Skär den ficka i kycklingfiléerna. Salta och peppra.

Skiva mozzarella och tomaten.

Fyll kycklingfiléerna med 1-2 skivor mozzarella, 1 skiva tomat och några basilikablad. Ringla i lite balsamvinäger. Fäst ihop filéerna med några tandpetare. Salta och peppra på utsidan.

Grilla tills innertemperaturen är strax under 70 grader.

2 kommentarer:

  1. Vad härligt att börja grilla!
    Kycklingen låter jättegott! :)
    Ha en fortsatt fin påskhelg!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Låter supersmaskigt! Måste prövas!
    Elin

    SvaraRadera