lördag 9 mars 2013

Chokladmousse Paleo


Lättlagat och god mejerifri dessert som vi åt till efterrätt igår.  Den är både liberal Paleo och dito LCHF.

Chokladmousse Paleo 2 port
1 burk kokosmjölk
1 msk osötat kakaopulver
25 g (2 bitar) mörk choklad 70 %
smaka av med valfri sötning (för Paleo tar man flytande honung/agavesirap och för LCHF stevia/sukrin)

Gör så här:
Ställ en burk kokosmjölk i kylskåpet minst 6 timmar.

Smällt chokladen över ett vattenbad och låt svalna lite.

Öppna burken och ta ut den fasta kokosmassan och häll bort vätskan.

Vispa kokosmassan fluffig tillsammans med kakaopulvret.

Vispa i den smälta chokladen och smaka av med valfri sötning.

Ställ kallt i väntan på servering (dock inte för länge).

Servera gärna med några hallon.



10 kommentarer:

  1. Mmm...det här receptet sparar jag! Perfekt för mig som äter mejerifritt! Tack tack! :)
    Ha en toppen kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detta recept är perfekt för alla människor!

      Radera
  2. Jeg er også laktoseintolerant, så denne opskrift er også perfekt for mig. Tak for inspirationen! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var så lite, men väldigt gott :-)

      Radera
  3. Två "bitar" choklad? Hur mycket är det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Calle, och tack för din kommentar.

      Vi tänkte oss att man köper en "kaka" mörk choklad. Och den är ofta indelad i 8 bitar/rutor och att man då tar 2 av dessa. Men recept är nu ändrat, så det är bara att ta fram vågen.

      Lycka till!

      Radera
  4. ja, hur mycket är två bitar choklad? Är tacksam för svar NU för ska ev göra detta nästa helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se svar på föregående fråga.

      Lycka till!

      Radera
  5. Vad betyder "inte för länge" och vad händer med moussen om den står för länge? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Några timmar går bra. Men står den över natten sjunker den ihop och blir mindre "fluffig".

      Radera