lördag 9 mars 2013

Caponata LCHF

Vi hade kvar en aubergine i kylskåpet, och lite kapris, selleri och några tomater. Och i skafferiet fanns en burk oliver och andra ingredieser. Så det enda vi behövde köpa för att göra en caponata var lite persilja.

Caponata är ett supergott tillbehör till fisk, fågel och kött. Att det dessutom är en sallad gör ju inte saken sämre.

Caponata LCHF 2 port
1 aubergine
1/2 msk torkad oregano
olivolja
1-2 hackade charlottenlökar, eller någon annan sorts lök
2 vitlöksklyftor
1/3 stjälk blekselleri, slantad
2 msk vitvinsvinäger
2 tomater, hackade
1-2 msk kapris
10-15 urkärnade oliver
lite pinjenötter
salt
svartpeppar

Gör så här:
Skär auberginen i fyra stänger på längden och tärna den. Lägg tärningarna i ett durkslag och strö på salt och låt ligga och vätska av sig i en halvtimme. Skölj av saltet och torka auberginen med hushållspapper.

Hetta upp en stekpanna till medelvärme med lite olivolja och lägg i auberginen och oregano och stek den gyllene.

Tillsätt löken, sellerin och pressa i vitlöken och stek några minuter till.

Häll över vitvinsvinäger och låt den koka bort.

Tillsätt tomater, kapris och oliver och stek på låg värme i 10-15 minuter.

Tillsätt pinjenötter och smaka av med salt och peppar.


2 kommentarer:

  1. Vilket smarrigt tillbehör, älskar aubergine!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi älskar också aubergine. Den är så härligt köttig, för att vara en grönsak.

      Vi tar en bättre bild nästa gång vi lagar det.

      Radera