söndag 17 mars 2013

Äggvokado



Gillar man varm avokado så är äggvokado en höjdare. Sen är det dessutom extremt nyttigt och strikt LCHF och paleo.

Äggvokado 2 port
1 avokado
2 mindre ägg
salt
nymald svartpeppar
torkad oregano (eller annan valfri smaksättning)

Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader.

Gör två skålar av aluminiumfolie.

Halvera avokadon och ta ut kärnan. Gröp ur lite extra så äggen får plats. Lägg avokadohalvorna i folieskålarna. Knäck ett ägg i varje avokado. Salta peppra och strö på oregano. Slut ihop folien över avokadon.

Grädda i ugnen i 15-20 minuter. Tills vitan är fast och gulan krämig (eller hur man nu föredrar det).



2 kommentarer:

  1. Vilket spännande recept! Det här måste jag testa! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Det måste jag testa. Har aldrig ätit varm avokado, ska bli spännande och se hur det smakar. :-)

    SvaraRadera