söndag 24 februari 2013

Wienerschnitzel LCHF


Wienerschnitzeln har serverats så länge i Sverige att den numera räknas som svensk husmanskost.  I original serveras den bara med en skiva citron som garnering, men i Skandinavien har man oftast  även kapris och ansjovis till.

Tycker man kalvinnanlår är för dyrt så blir det gott även med billiga kött som skinkstek.

Som med så mycket husmanskost så behövde vi inte ändra receptet så mycket. Egentligen bara själva paneringen.

Vi serverade med Anna Halléns blomkålsrösti.

Wienerschnitzel LCHF 
2 tunna skivor kalvinnanlår per person
ägg
mandelmjöl
salt
nymald svartpeppar
smör till stekning
garnering
citronskiva
kapris
ansjovis

Gör så här:
Vispa upp ägget/äggen.

Blanda mandelmjöl, salt och peppar på ett fat.

Vänd kalvinnanlåren i det uppvispade ägget och panera sen med mandelmjölsblandningen.

Stek på medelvärme. Gör man mycket kan det steka klart i ugn.

Garnera med en skiva citron, toppad med en ansjovis och kapris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar