onsdag 16 januari 2013

Röd pesto


Supergod röra som passar till fisk och grönsaker som vi gjorde i helgen.

Eftersom röd pesto innehåller ca 1/3 soltorkad tomat så är det såklart rätt liberal LCHF. Men man äter ju inte några jättemängder och den är dessutom en mycket trevlig källa till fett.

Vi har även ett recept på vanlig pesto om man hellre vill ha det.

Röd pesto 5-6 port
50 g pinjenötter
ca 15 stycken marinerade soltorkade tomater
50 g nyriven parmesan
1-2 klyftor nypressad/nyhackad vitlök
1 dl olivolja
några kvistar färsk basilika
1/2-1 tsk salt
nymalen svartpeppar

Gör så här:
Rosta pinjenötterna i en het torr panna. Låt svalna.

Mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer.

Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt i väntan på servering.


1 kommentar:

  1. Den peston låter verkligen jättegott!
    Ha en toppen kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera