tisdag 1 januari 2013

Hummersoppa LCHF


Vi brukar ofta göra gratinerad hummer till nyår. Men igår ville vi göra något nytt, fast ändå med hummer. Hummersoppa anses ju vara en klassiker på nyårsmenyn och denna variant var mycket lättlagad och blev väldigt god. Vi hade dessutom tur i hummerlotteriet och fick tag på en stor och köttig hummer!

Hummersoppa LCHF 2-3 port
1 kokt hummer
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
2 msk tomatpuré
3 msk konc. hummerfond
5 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk hackad färsk basilika
1 lime
smör

Gör så här:
Skala hummer, men behåll skalet, och skär hummerköttet i mindre bitar.

Krossa vitlök och stek i smör i panna med skalad, urkärnad och hackad chili.

Häll på vatten och tomatpuré och rör ihop. Lägg i hummerskalet och koka upp. Låt koka på svag värme några minuter.

Lägg i basilikan och häll i hummerfond.

Häll på vispgrädde och pressa ner limen i soppan. Ge soppan ett uppkok.

Sila sedan soppan och häll upp i tallrikar.

Lägg i köttet i soppan.


3 kommentarer:

  1. Oh, det låter fantastiskt gott! :)
    God fortsättning på det nya året!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Har precis börjar med Lchf och jag har blivit såå! inspirerad av alla era recept! Fröknäcket och rostebrödet är gjort och för en som varit riktigt nere i sockerträsket så blir bröden godare och godare för varje dag! Tusen tack för all er inspiration!!! /Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du tackar!
      (det betyder mer än man kan tro).

      Radera