tisdag 8 januari 2013

Fylld aubergine LCHF


Vi har tänkt göra fyllda auberginer länge, men inte riktigt kommit till skott. Men när vi hittade riktigt fina auberginer i affären så kunde vi inte låta bli och köpa dem. Och det blev verkligen gott och vi kommer göra det snart igen.

Fylld aubergine 4 port
3 auberginer
500 g nötfärs eller blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossad tomat
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1-2 msk kalvfond
1-2 msk torkad oregano
salt
peppar
200 g fetaost
1-2 dl riven parmesan
olivolja

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginerna i halvor. Gröp ur nästan allt innehåll och skär i mindre bitar. Stek bitarna i olivolja i ca 5 minuter eller tills de känns mjuka. Lägg åt sidan så länge.

Lägg auberginehalvorna i en ugnsform och pensla med lite olivolja.  Stek halvorna i ugnen i ca 10 minuter.

Gör sedan köttfärsfyllningen. Börja med att hacka löken och fräsa den i olivolja ett par minuter.  Bryn därefter köttfärsen och blanda med lök och pressad vitlök. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, vatten, kalvfond ochkryddor. Låt koka upp och sjuda på svag värme i ca 5-10 minuter.

Dela fetaosten i mindre bitar. Blanda köttfärsröran med fetaosten och auberginebitarna. Fördela fyllningen i auberginehalvorna. Strö över riven parmesan och gratinera i ugnen i ca 20 minuter eller tills auberginerna känns mjuka.

1 kommentar:

  1. Sååå gott! Aubergine är en av mina favvogrönsaker! Och med köttfärs blir det ju perfekt!
    Ha en toppen kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera