torsdag 10 januari 2013

Crêpes LCHF


Man behöver inte vara så strukturerad alltid. Normalt sett har vi alltid bestämt vad vi ska äta måndag till torsdag. Idag hade vi dock inte en aning vad vi skulle ha till middag. Men då kom vi på att vi blivit sugna på crêpes när vi såg Sveriges Mästerkock igår. Sagt och gjort. Dock hade vi inte alla ingredienser till våra vanliga pannkakor. Men då kom vi och tänka på en anna slags pannkakor, som vi hade alla ingredienser till. Som fyllning tog vi en omgång köttfärssås som blev över när vi gjorde de fyllda auberginerna i början på veckan. Det blev en bra fyllning, men det är säkert minst lika gott med en mer krämig fyllning, typ stuvade räkor eller svamp. Men pannkakorna runt blev fantastiskt bra. Vi kan nästan lova att ingen känner skillnad mot vanliga pannkakor runt crêpes.

Crêpes LCHF 6-8 st
6 ägg
1 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
Smör till stekning

Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser utom smöret.

Låt stå och svälla i ca 10 minuter.

Hetta upp smöret och stek tunna pannkakor.

Fyll med valfri fyllning och vik ihop. Strö på ost.

Grädda i het ugn i ca 10 minuter tills osten smällt och fått lite färg.

2 kommentarer:

  1. Crepes är så gott! Kanonbra att ta vara på rester och fixa med det man har hemma! :)
    Ha en underbar fredag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Kanongott ! !

    /Marita

    SvaraRadera