tisdag 1 januari 2013

Chokladfondant med vaniljglass och varm hallonsås LCHF


Läcker chokladefterrätt som går att förbereda. Själva receptet är inte helt perfekt konsistensmässigt ännu. Det var dock väldigt gott!

Chokladfondant 4-5 port
100 g osltat smör
150 g mörk choklad 70%
2 äggulor
1 ägg
ev. valfri kolhydratfattig sötning
Servera med
Hallonsås
Vaniljglass LCHF

Gör så här:
Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort från plattan och rör om tills chokladen smält helt.

Vispa äggulor, ägg och ev. sötning pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i 4-5 smorda formar (vi tog vår muffinsplåt, men mindre koppar eller ugnsfasta glas går också bra). Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen. Ta dock ut dem en bra stund innan de ska in i ugnen.

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6-7 minuter för riktigt krämig konsistens.

Servera med vaniljglass och hallonsås.

1 kommentar: