torsdag 31 januari 2013

Ćevapčići LCHF


Fantastiskt goda serbiska "köttfärskorvar". Servera med ajvar, turkisk/grekisk yoghurt, skivad tomat, lök och något gott LCHF-bröd.

Ćevapčići LCHF (4 port)
300 g fläskfärs
200 g nötfärs
100 g lammfärs
1 ägg
3 pressade eller finhackade vitlöksklyftor
1 tsk fint salt
1/2 tesked bakpulver
1 tsk mald svartpeppar
1 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver

Gör så här:
Värm en kolgrill eller ett grilljärn.

Blanda färsen och ägget i en stor skål. Tillsätt vitlök, salt, bakpulver, svartpeppar, cayennepeppar och paprika. Blanda väl och forma långfingerlånga och ca 2 cm tjocka "korvar".

Olja grillytan.

Grilla tills de är genomstekta. Vänd ibland. (Vi brynte våra på ett grillstekjärn och sen stekte vi klart i ugnen).

2 kommentarer:

  1. Låter ju otroligt gott! Mums, mums!
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Spektakulära, jag måste försöka göra samma sak. I Portugal hade mycket lök.
    Måste vara gudomlig.
    Den portugisiska vinet är bäst att följa din tardicional mat. Som en röd Quinta de S. Sebastião Reserva Tinto 2009

    Garrafeira online WIVINI.

    SvaraRadera