tisdag 1 januari 2013

Blomkålscocotter LCHF


Smakrikt och lite lyxigare tillbehör till festmåltiden.

Blomkålscocotter LCHF 4 port
1/2 blomkålshuvud
25 g smör
1 msk vispgrädde
1 msk crème fraiche
1-2 msk finhackad persilja
salt
nymald svartpeppar
1 dl riven parmesanost

Gör så här:
Dela blomkålen i buketter.

Koka i lättsaltat vatten i ca 10 minuter tills blomkålen känns mjuk. Häll i ett durkslag och låt rinna av ordentligt.

Sätt ugnen på 225 grader varmluft.

Lägg tillbaka blomkålen i grytan och tillsätt smör och grädde. Mixa med stavmixer.

Blanda i crème fraiche och den hackade persiljan. Smaka av med salt och peppar.

Lägg i smorda portionsformar. Strö över riven parmesanost.

Gratinera i 5-10 minuter tills cocotterna fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar