söndag 13 januari 2013

Äggcocotter med skinka och ost

Huevos en cazuelitas con jamón, nata y queso rallado är ett härlig och elegant spanskt frukosttillbehör som man gör snabbt och lätt. Dessutom behöver man inte ändra en enda ingrediens för att det ska bli LCHF. Föredömligt.

Äggcocotter med skinka och ost 2 port
2 ägg
2-3 skivor grovhackad serrano-skinka
2 msk vispgrädde
20 g riven gruyere-ost
salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten.

Häll 1 msk vispgrädde i botten på varje cocotte. Knäck ett ägg i varje cocotte, salta och strö över osten.

Ställ cocotterna i en lite ungsfast form och häll det kokande vattnet runt, så det går halvvägs upp på formarna.

Grädda i ugnen i ca 5-6 minuter. Vitan ska ha stelnat med gulan ska vara lös.

1 kommentar:

  1. Låter väldigt spännande och gott!
    Och perfekt att man inte behöver anpassa receptet! :)
    Ha en fin söndag!
    //Lana

    SvaraRadera