torsdag 27 december 2012

Ugnsbakad parmesanlax



Idag gjorde vi en supergod och superenkel lax, med massor av smak.

Ugnsbakad parmesanlax 4 port
500 g laxfilé
1 dl riven parmesanost

25 g rumsvarmt smör
2-3 msk majonnäs

2 msk färskpressad citron
1/2 dl grovhackad basilika
nymald svartpeppar

1/2 tsk vitlökssalt

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig.

Lägg laxen i en ungsfast form och ställ in i ugnen i drygt 20 minuter.

Blanda de övriga ingredienserna i en skål.

Ta ut laxen och bred på blandningen. Värm ugnen till 240 grader och grill.

Grilla fisken i drygt 5 minuter.

Servera med kokt broccoli.

1 kommentar:

  1. Vilket bra recept på lax! Det sparar jag genast! Låter otroligt gott och passar mig perfekt då jag inte äter mejerier!
    Ha en underbar lördag och God fortsättning på fina helgdagar!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera