söndag 16 december 2012

Trillingnötter LCHF

Trillingnöten måste vara den klart minst onyttiga pralinen i alladin-asken. Men det är ju onödigt att köpa en hel kartong före en enda bit. Den är dessutom busenkel att göra själv och då använder man såklart valfri mörk choklad (minst 70%)

Trillingnötter LCHF 20 st
60 st rostade hasselnötter utan skal
100 g mörk choklad (minst 70%)

Gör så här:
Smält chokladen i ett vattenbad.

Häll i nötterna och rör runt.

Lägg dem tre och tre på ett bakpåltspapper. Den choklad som bli över när alla är upplagda kan man droppa/ringla ut mitt på trillingnötterna.

Ställ svalt så de stelnar.


7 kommentarer:

  1. ursäkta en kanske dum fråga, men hur får man bort skalet från nötterna? skala dem måste va ett evighetsjobb?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, det är rätt enkelt. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg hasselnötterna i nåt ungssäkert. Rosta dem i 15-20 minuter. Låt svalna lite och gnugga sen av skalen genom att lägga nötterna i en kökshanduk. På några av nötterna kommer skalet sitta som berget så rosta några fler än du behöver.

      Radera
  2. Oh, vad gott! Nu blir jag sugen på massor med hemmagjorda godis! Måste bara hitta tid att göra det! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lana, tid är det enda vi har! Glöm aldrig det.

      Dessa gick dessutom rätt snabbt att göra och du kan sätta nån annan familjemedlem på det. Omöjligt att misslyckas med.
      ha en bra kväll du med!

      Radera
  3. Hasselnötter och choklad är en mumsig kombo! Detta verkar u dessutom bättre än att köpa alladinasken ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen! Och detta är nog det nyttigaste godis (i allafall som är gott) som man kan göra!

      Radera