lördag 8 december 2012

Nougat LCHF

Det kanske kan tyckas att man utmanar ödet genom att försöka göra LCHF-nougat. Men det blev faktiskt riktigt bra. Man kan välja att göra nougat på olika nötter, vi tog både hasselnötter och mandel. Men man kan ta det ena eller det andra.

Nougaten kan ätas som den är, men morgon ska vi använda den i ett av våra favoritgodis från tiden innan LCHF.

Nougat LCHF 250 g
50 g rostade hasselnötter utan skal
50 g skållade och rostade mandlar
50 g mörk choklad 70%
100 g osaltat smör
ev. 1-2 msk sukrin melis
ev. lite stevia

Gör så här:
Mal nötterna till mjöl i en matberedare eller på annat sätt.

Smält chokladen och smöret över ett vattenbad.

Blanda nötter och smörchokladen.

Söta om man tycker det behövs.

Låt svalna och förvara sen i kylskåp.

13 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, det var väldigt gott! Och det kommer säkert vara ännu godare i det som det ska användas i imorgon!

      Radera
  2. Det låter väldigt gott och rätt lätt att göra! Man kan säkert använda mandelmjöl och hasselnötmjöl! :)
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går säkert bra med färdiga mjöl. Dock vinner de troligtvis på att rostas.

      Ha en trevlig fortsättning på helgen!

      Radera
  3. Svar
    1. Då ska du testa! Men som du förstår så är det såklart inte lika galet sött som "vanlig" nougat.

      Radera
  4. Det bara måste jag testa. Min man tål inte hasselnötter, men jag älskar det så det får bli en sats till bara mig. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, eller så dubblar du mandeln och skippar hasselnötterna :-)

      Radera
  5. Fina de såg ut. Och goda...
    /M

    SvaraRadera
  6. Mums. Favoritjulgodis i LCHF form. Lovely

    SvaraRadera
  7. Ser väldigt gott ut!! Och lätt att göra .. Det gillar jag!':)

    SvaraRadera