söndag 9 december 2012

Mozartkulor LCHF


Mozartkugeln skapades 1891 av konditorn Johan Fürst i Salzburg till minne av Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) på hundraårsdagen av dennes död.

Originalreceptet till mozartkulor har en kärna av mandelmassa, som sen täcks med ett lager nougat och doppas i mörk choklad. Vårt recept har en kärna av nougat, som sen täcks av ett lager mandelmassa och som sen doppas i mörk choklad.  Men varje konditori i Salzburg och Wien har sin egen variant. Vår LCHF-variant är inspirerad av Victor Schmidts sätt att göra dem och det är nog det vanligaste sättet om man gör dem hemma.

Mozartkulor är framförallt julgodis, men de passar såklart året runt.

Mozartkulor LCHF 25-30 st
1 sats Nougat LCHF
2 omgångar LCHF-mandelmassa
ca 200 g mörk choklad

Gör så här:
Skär nougaten i små kuber och rulla dem till kulor.

Platta ut en bit mandelmassa och klä nougat-kulorna med den och runda till.

Smält chokladen i över ett vattenbad.

Doppa kulorna i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel eller två.

Låt kulorna rinna av och lägg dem därefter på ett fat klätt med bakplåtspapper.

Förvara kallt. De håller i minst en vecka.




1 kommentar:

  1. Oj, oj oj, vilka lyxiga praliner! Det måste jag absolut testa att göra! :)
    Tack frö ett väldigt bra recept! :)
    Ha en fin måndag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera