söndag 23 december 2012

Jullatte LCHF

Ibland kan "misstag" göra så att bra saker händer. I virrvarret av saker som ska köpas för att skapa en "god jul" hade vi glömt köpa kaffefilter i fredags. Det ledde till att vi dammade av vår gamla espressomaskin, som stått i ett skåp sen vi renoverade vårt kök för drygt ett år sedan. Den visade sig vara dock vara fullt funktionsduglig! Så vi gjorde varsin espresso (ja, det går bra med vanliga kaffebönor).

Igår köpte vi espressobönor, och inspirerade av Vardag och fest-Erika, så gjorde vi nu imorse en jullatte. Det blev väldigt lyckat och det blir garanterat en likadan imorgon på dopparedan!


Jullatte LCHF 2 glas
1,25 dl mjölk
1,25 dl vispgrädde
1,25 dl vatten
1,25 dl stark espresso
1/2 tsk kanel
1/2 tsk mald nejlika
1 krm mald torkad ingefära
1/2 tsk nymortlad kardemumma
vispad grädde till topping
kanel att pudra på

Gör så här:
Värm mjölk, grädde och vatten i en kastrull tillsammans med kryddorna. Rör om då och då.

Ta blandningen av plattan när den blivit het men inte börjat koka.

Häll i två stora dricksglas. Men undvik att få med bottensatsen.

Toppa med vispad grädde och pudra på lite kanel.

1 kommentar:

  1. Kul att inspirera. :-)
    Jag försökte locka min man med en sådan idag men har var väldigt skeptisk och tog en vanlig kaffe. Själv gjorde jag en pepparkakslatte. :-)
    God fortsättning!

    SvaraRadera