söndag 30 december 2012

Drömskinka LCHF

Julen handlar mycket om traditioner. Drömskinka är en tradition i vår familj. Den är god, lätt att laga och ett bra sätt att gör slut på julskinkan.

Drömskinka LCHF 4 port
ca 7-800 g julskinka
1 dl rött vin
3-4 dl vispgrädde
2-3 msk extra stark chilisås
1 tsk curry
1-2 tsk dijonsenap
salt och nymald svartpeppar

Gör så här:
Skär skinkan i tjocka skivor och lägg i en ungsfast form. Häll på vinet och låt marinera i minst en timme. Häll av ca hälften av vinet när det marinerat klart.

Sätt ugnen på 225 grader varmluft.

Blanda ihop vispgrädde, chilisås, curry och dijonsenap. Salta och peppra. Häll blandningen över skinkan.

Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter tills den fått lite färg.

Servera med exempelvis blomkålsris.

3 kommentarer:

  1. Mmm... låter otroligt gott!
    Önskar er Gott Nytt År! :)
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Det är otroligt gott!

      Gott Nytt År önskar vi dig med!
      Henrik & Erika

      Radera
  2. Det här gillar jag ... Skinka kvar i frysen och det här blir en utmärkt maträtt framöver :)

    SvaraRadera