måndag 10 december 2012

Broccoletti piccanti allo yogurt


Nyttigt och gott italienskt tillbehör som passat till det mest i köttväg. Vi hade det till petti farciti al mascarpone (Broccoli med kryddig yoghurt). Receptet är en lätt modifierad variant (av någon outgrundlig anledning tyckte de man skulle använda lättyoghurt) av ett recept vi hittade i den italienska kokboksbibeln "The Silver Spoon" (Phaidon).

Broccoletti piccanti allo yogurt 4 port
750 g färsk broccoli
salt
Kryddblandning
1 finhackad stor vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt (utan mellanväggar och frön)
1 msk finhackad bladpersilja
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt

Gör så här:
Blanda ihop kryddorna till kryddblandningen tillsammans med yoghurten.

Skär ner broccolin i mindre buketter och koka den ganska mjuk i lättsaltat vatten (tar 3-4 minuter). 

Blanda broccolin med yoghurtblandningen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar