tisdag 25 december 2012

Blomkålsjansson LCHF


Ifjol gjorde vi en LCHF-variant på Janssons frestelse där potatisen var ersatt med rättika. Den blev god. I år gjorde vi med blomkål istället och den blev ännu godare! Dessutom toppade vi med riven parmesan så den blev ännu mer LCHF.

Blomkålsjansson LCHF 6-8 port
1 stort blomkålshuvud
2 normalstora gula lökar
125 g ansjovisfilé (spara spadet)
3-4 dl vispgrädde
smör
riven parmesan

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka löken grovt. Skär ner blomkålen i buketter och skölj. Skär (skiva) sen blomkålsbuketterna i. Grovdela ansjovisen.

Varva blomkål, lök och ansjovis i en smord ugnssäker form.

Häll över nästan allt grädden och nästan allt ansjovisspadet.

Strö över parmesan och klicka ut smöret.

Grädda i mitten av ugnen tills rättikan är mjuk, tar ca 45 minuter.

2 kommentarer:

  1. Mums, låter gott! Härligt att kunna anpassa traditionella julrätter efter lchf! :)
    God Jul! :)
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp. Men julmaten är ju inte några problem egentligen. Det är rätt LCHF redan från början. God fortsättning önskar vi dig också!

      Radera