måndag 12 november 2012

Pulled Pork LCHF


Nu har vi äntligen gjort Pulled Pork. Denna amerikanska sydstatsrätt (den är väl allra störst i North Carolina) på fläskkarré. Och vi kan ärligt säga att det var den bästa fläskkarré vi ätit. Den "trädighet man kan uppleva i grillad fläskkarré blir liksom helt upplöst och fettet inkorporeras på ett fantastiskt sätt.

Vi gjorde vår egen Babequesås LCHF och hamburgerbröd LCHF till och använder man dem så blir rätten garanterat LCHF.

Pulled Pork LCHF 4 port
1,2 kg benfri fläskkarré
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
smör och olivolja till grytan
rub
2 msk flingsalt
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin

några dl barbequesås LCHF

Hamburgerbröd LCHF

avokado till servering

Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.

Smörj en liten gjutjärnspanna med lock.

Blanda salt, paprikapulver och spiskummin till en rub. Gnid in fläskkarrén med denna. Lägg den i den smorda grytan.

Häll på barbequesåsen.

Skiva löken grovt och lägg den ovanpå karrén. Pressa på vitlöken.

Sätt in i ugnen och låt stå där i drygt 4 timmar. Det ska gå att dra ut köttet lätt med hjälp av gafflar (Går det inte så ställ in den en timme till).

Servera med hamburgerbröd, avokado, löken från grytan och mer barbequesås.

2 kommentarer:

  1. Pulled pork är så otroligt gott och väldigt enkelt att tillaga. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i fläskkarré men sedan jag började jag pulled pork så äter jag det gärna. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut, detta har omvänt oss till fläskkarré-fans! Vi har givetvis grillat karré tidigare, men detta blev så mycket schysstare kött, svårt att tänka sig att billigt kött kan bli så mycket bättre än så här.

      Radera