fredag 23 november 2012

Pisto manchego LCHF

Klassisk spansk rätt från La Mancha, så är som en bra kombo av ratatouille och pyttipanna. Vi behövde inte ändra mycket för att den skulle bli LCHF. La bara till extra olja, en klick smör, mer protein och krutonger som är LCHF.

Pisto manchego LCHF 3 port
100 g rökt skinka i bit
1 chorizo
1/2 dl olivolja
2 mindre gula lökar (eller en jättestor)
1 stor grön paprika
1 bifftomat
1 zucchini
salt
nymald svartpeppar
3 ägg
smör
Krutonger LCHF (LCHF-rostbröd som tärnats och stekts)

Gör så här:
Tärna skinkan och korven och stek på medelvärme i ca 5 minuter. Lägg åt sidan.

Dela paprikan och rensa bord frön och mellanväggar. Skär i mindre bitar. Skär löken grovt. Stek i  10 minuter.

Skålla tomaten i 1 minut och skala och tärna. Tärna zucchinin. Låt den puttra med paprikan och löken under lock i 25 minuter. Rör om några gånger.

Tillsätt korven och låt det bli genomvarmt.

Servera med smörstek ägg och smörstekta krutonger.

3 kommentarer:

  1. Mums, vad gott! Krutonger på lchf-bröd tycker jag är t.o.m. godare än på vanligt mjöl-bröd! :)
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Gott! Krutonger har jag aldrig gjort själv, måste testas.

    SvaraRadera
  3. @Lana
    Jag råkade, som man ser på bilden, översteka dem lite. Men det är en bra ersättare, även om vetemjölskrutonger blir lite krispigare.

    @Erika
    Ja, du gör ju så fina bröd så du har alla förutsättningar för att få till bra krutonger. Sen äter du dem till caesarsallad!

    SvaraRadera