söndag 4 november 2012

Lax i ugn med avokadomajonnäs

Lax är billig mat, speciellt om man köper en lite större bit. Då kan man få fin färsk fisk för nästan inga pengar alls.

Denna laxrätt är enkel, god och nyttig. Passar som söndagsmiddag eller festrätt.

Lax i ugn 5-6 port
drygt 1 kilo laxfilé med skinn
smör
färsk dill
salt
peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg bakplåtspapper i en ungsfast form och smöra det.

Lägg på fisken med skinnsidan nedåt. Strö på kryddorna.

Grädda i ugnen i 30-35 minuter.

Avokadomajonnäs
2 mogna avokado
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
saften av 1/2 citron

Gör så här:
Skala och kärna ur avokadon.

Mosa fruktköttet och blanda med resten av ingredienserna. Förvara i kylskåp.


1 kommentar:

  1. Precis samma middag vi åt idag .!! Dock hade jag bara majo o avokado i såsen. Hade också sötpotatis-strips till ... Gott är det med lax iaf.

    SvaraRadera