söndag 18 november 2012

Colcannon LCHF

Colcannon är en irländsk traditionell rätt som äts som den är, kanske pimpad med lite stekt bacon, eller som tillbehör till det mesta i kött- och fiskväg.

Colcannon LCHF 4 port (som tillbehör)
1 medelstort huvud blomkål
100-150 g grönkål
0,5-1 dl slantad vår- eller salladslök
50-100 g smör
1 msk vispgrädde
salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Skär blomkålen i mindre bitar och koka den mjuk (tar ca 15 minuter) i lättsaltat vatten. Låt rinna av ordentligt.

Skölj grönkålen och skär bort alla hårda stjälkar. Skär i små bitar.

Hetta upp ca 25 g smör en en kastrull tillsammans med 2 msk vatten.

Lägg i grönkålen och skaka om. Låt steka i 1 minut. Skaka om igen och koka en minut till.

Mixa blomkålen och löken till ett mos. Tillsätt 25 g smör och vispgrädde. Häll i den stekta grönkålen. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.

Servera med resten av smöret.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar