söndag 21 oktober 2012

Fish and chips LCHF


Klassisk brittisk street food. Egentligen ska fisken friteras, men det är billigare och nyttigare att steka den i smör och olivolja och steka klart i ugnen.

Fish and chips LCHF 4-5 port
700-800 g filead vit fast fisk (torsk, kolja eller sej)
pressad citron
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1,5 dl finriven parmesanost
salt
nymald svartpeppar
olivolja och smör till stekning

Gör så här:
Vispa upp äggen i en djup tallrik eller skål.

Blanda mandelmjöl, parmesanost, salt och peppar i en djup tallrik.

Skär fisken i avlånga stavar. Pressa på lite citron.

Vänd fisken först i äggen och sen i paneringen.

Stek på hög värme i smör och olivolja tills de fått färg. Lägg i en ungsfast form.

Stek klart i ugnen 180 grader i ca 10 minuter.

Servera med nedanstående sås, kålrabbistrips och citronklyftor.

Sås
3 dl turkisk yoghurt
1/2 dl majonnäs
2 msk finhackad smörgåsgurka
1 msk dijonsenap
1 msk finhackad kapris
1 msk finhackad persilja

Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser och ställ kallt i väntan på servering.

2 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj, vad gott! Sparar receptet på en gång och ska laga hela kombinationen så fort jag får tid över! :)
    Jättegott med kålrabbi! Älskar denna grönsak!
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Oo, vad gott det ser ut! Detta vill jag gärna äta til middag eller lunch!

    SvaraRadera