onsdag 5 september 2012

Medelhavskyckling LCHF

Läcker kycklingpanna med massor av medelhavssmak. Servera gärna med kokt eller hyvlad stekt zucchini.

Medelhavskyckling 4-5 port
1 kg kycklingfilé
1 stor påse färsk bladspenat
10 soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor
1 paket fetaost
20 kalamataoliver
3 dl creme fraiche
salt
nymald svartpeppar
olivolja till stekning
riven parmesanost till servering

Gör så här:
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Strimla de soltorkade tomaterna. Tärna fetaosten.

Fräs spenaten i olivolja. Lägg åt sidan.

Bryn kycklingbitarna i olivolja.

Tillsätt creme fraichen, pressa i vitlöken och tillsätt de övriga ingredienserna. Koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt eller hyvlad stekt zucchini och riven parmesan.

5 kommentarer:

  1. Låter otroligt gott! Och parmesanost piffar upp alla mat! :)
    Ha en fin dag!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Vad gott det ser ut, det är så att jag blir hungrig igen!

    SvaraRadera
  3. Hej där,
    måste erkänna att jag skäms. Jag har varit inne och kikat och hämtat massor med inspiration och recept här utan att en endaste gång ha skrivit en kommentar....fyyy på mig.
    Idag min vana trogen går jag in för att hitta inspiration i LCHF kosten för helgen och hittar detta underbara kycklingrecept.
    Denna rätt kommer att förgylla vårt middagsbord ikväll jag lovar.

    Tack från trogen läsare
    Elisabeth i Göteborg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elisabeth,

      och tack för berömmet, det betyder mer än man kanske kan tro, men du ska absolut inte ha dåligt samvete. De allra flesta kommenterar inte. Ät och njut bara!

      Radera
  4. Smarrigt! Parmesan är så gott, passar perfekt att toppa med.

    SvaraRadera