fredag 28 september 2012

LCHF Rostbröd


Igår bakade vi ett väldigt gott ljust bröd som vi tänker använda som rostbröd. Brödet blev dessutom väldigt snyggt och det var gott att äta bara som det var också. Och alla ingredienser finns att köpa i en vanlig mataffär.

Vi skivade upp brödet och frös in drygt halva och sparade resten till dagens kvällsmat.

LCHF Rostbröd 1 bröd
10 medelstora ägg
1-2 msk vispgrädde
4 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
5 dl riven ost
4 msk fiberhusk
knappt 1 tsk salt
1 msk bakpulver
smör och skalade sesamfrön till formen

Gör så här:

Sätt ugnen på 190 grader varmluft eller 210 grader vanlig.

Vispa äggen pösigt.

Blanda de torra ingredienserna och osten. Blanda ner i äggen tillsammans med vispgrädden och låt stå och svälla i minst 5 minuter.

Smöra en brödform och "bröa" den med sesamfröna.

Bred ut smeten jämnt i brödformen.

Grädda i ugnen ca 30-40 minuter.

Låt svalna.



6 kommentarer:

  1. Vilket fint bröd! Ser perfkt ut att rosta :)

    SvaraRadera
  2. Mums, vad gott! Ett till bra recept på LCHF-bröd! Sparar på en gång! :)
    Ha en toppen lördag!
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Detta bröd smakar precis som "vanligt" vitt bröd som man ex. gör i bakmaskin. Det var verkligen jättegott. Rekomenderas varmt till andra att göra, Ni kommer inte bli besvikna!
    Tack för det! :)

    SvaraRadera
  4. Så jädra gott! Till och med ena sonen gillade det, och det är ett MYCKET bra betyg!!!!

    SvaraRadera
  5. Låter super! Ska prövas här hemma..

    SvaraRadera
  6. Absolut godaste lchfbrödet jag har provat hittills! Den blir saftig med en väldigt mild mandelsmak. Smakar inte ägg eller ost som de andra! T om min sambo tyckte den var god och han är svårflirtad när det gäller lchfbröd! Jättetack!

    SvaraRadera