måndag 10 september 2012

Gräddstuvad spenat LCHF

God och nyttig sås passar helt perfekt till lax.

Gräddstuvad spenat 3-4 port
450 g fryst bladspenat
lite vatten
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Tina bladspenaten (lägg den i en tjockbottnad kastrull tillsammans med lite vatten och värm försiktigt). Häll av det överflödiga vattnet.

Pressa i vitlöksklyftan och häll på grädden. Låt puttra några minuter.

Smaka av med salt och peppar.

4 kommentarer:

  1. Vad gott! Spenat kan vara riktigt gott om man har en passande sås till, och lax är ju bara underbart gott.

    SvaraRadera
  2. Spenat är ju så gott! Riktig superfood! :)
    Ha en fin dag!
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Det där ser ju bara himmelskt gott ut! Väldigt enkelt recept, hur kom du på det?
    Jag måste säga att jag inte är det största LCHF-fanet eftersom jag äter mycket kolhydrater, men när du lagar sådan här mat så får du mig faktiskt och fundera på att testa en LCHF diet :)

    Underbar blogg! Fortsätt så, ha en fin dag!

    //Hannah

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det måste ju vara den ultimata komplimangen att även icke LCHFare tycker vår mat ser lockande ut!

      Och ja, även om du inte har övervikt, sockerberoende, orolig mage eller har någon annan kostrelaterad åkomma så borde du precis som alla andra testa på att äta LCHF ett tag (kom dock ihåg att de första dagarna kan vara lite kämpiga). Du kanske kan må ännu bättre än du redan gör!

      Radera