onsdag 19 september 2012

Chicken Nuggets LCHF

Nyttiga, men ändå mycket goda chicken nuggets LCHF. Det tar så klart lite längre tid än att gå in på McDonalds och köpa dem, men man mår klart mycket bättre efteråt.

Chicken Nuggets LCHF 4-6 port
1 kg kycklingfilé
2 ägg
3 dl mandelmjöl
2 dl finriven parmesanost
salt
nymald svartpeppar
olivolja och smör till stekning

Gör så här:
Vispa upp äggen i en djup tallrik eller skål.

Blanda mandelmjöl, parmesanost, salt och peppar. Fördela i två djupa tallrikar.

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.

Vänd kycklingbitarna först i det uppvispade ägget och sen i mjöl och ostblandningen.

Bryn i smör och olivolja i omgångar. Stek klart i ugnen 175 grader i 10-15 minuter.

Servera med kokt broccoli och en eller båda av nedanstående dippsåser.

Currydipp
1,5 dl creme fraiche
1 msk curry
salt
nymald svartpeppar

Het dipp
1,5 dl creme fraiche
1 msk stark chilsås
1-2 tsk sambal oelek
salt

Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser.

Ställ kallt i väntan på servering.

1 kommentar:

  1. Chicken Nuggets är alltid såååå gott! Favvomaträtt i vår familj! :)
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera