måndag 27 augusti 2012

Kyckling i ugn med rosmarin, oliver och kapris

Ett recept från förr. En härligt smakrik och mustig kycklingrätt i ugn. Det enda vi ändrat egentligen är att det vita riset är utbytt mot blomkålsvarianten. Detta recept är dock mer low carb natural fat än LCHF. Gott är det hursomhelst och bra mår man på det.

Kyckling i ugn med rosmarin, oliver och kapris 4 port
4 kycklingbröstfiléer
1 citron
några kvistar rosmarin
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
salt
nymald svartpeppar
2 dl vitt vin
3 msk tomatpuré
rikligt med persilja
2 dl svarta oliver
3 msk kapris

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda olivolja, citronsaft, pressad vitlök, hackad rosmarin, salt och svartpeppar.

Pensla kycklingfilén med blandningen och lägg den i en ugnsfast form.

Koka ihop vin och tomatpuré. Tillsätt hackad bladpersilja, kapris och oliver. Häll det över kycklingen.

Grädda i ugnen i drygt 20 minuter.

Servera med blomkålsris.

5 kommentarer:

  1. Mmm...smaskens! Alltid gott att använda vin i maten, speciellt till kyckling! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har så rätt, vin och kyckling är fantastiskt ihop!

      Radera
  2. Ja, verkligen! Ser jättegott ut.

    Vin är en fin smaksättare till det mesta.

    SvaraRadera