fredag 17 augusti 2012

Keftedes – Grekiska köttbullar

Varje grekisk husmor har sitt eget recept på keftedes, som helt enkelt betyder "köttbullar" på grekiska. Vi har skapat ett eget med de ingredienser som vi tycker är goda och som passar LCHF bäst.

Vi serverade med tzatziki och grekisk sallad.

Keftedes – Grekiska köttbullar 5-6 port
800 g lammfärs
1 gul lök
2 pressad vitlöksklyftor
1 riven fetaost
1/2 dl vispgrädde
skalet av 1 citron
2 ägg
1 msk torkad oregano
1 msk hackad färsk persilja eller mynta
salt
nymald svartpeppar
smör och olivolja till stekning

Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser i en stor skål (Låt gärna stå kallt några timmar så smakerna sprider sig).

Forma köttbullar eller järpar.

Stek i smör och olivolja.



3 kommentarer:

  1. Vad fiffigt att riva fetaost och blanda in den i färs! Det ska jag prova nästa gång jag gör köttfärsbiffar! Tack tack för ett bra tips!
    Ha en toppen lördag!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. smart att riva osten, tack för bra tips!

    SvaraRadera