lördag 11 augusti 2012

Gratinerad baconfylld portabello

Lättlagad tapas som vi hittade på Kokaihop. Räkna med 1/2 till 1 svamp per person.

Portabello är inte en egen svampsort utan det är en brun kastanjechampinjon (vanligen kallad "skogschampinjon") som fått växa sig riktig stor.

Gratinerad baconfylld portabello
portabellosvampar
riven mozzarella
1/4 paket bacon per svamp
1/4 hackad gul lök per svamp
olivolja
salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.

Skär bort foten på svampen och lägg dem med undersidan upp i en smord ungsfast form.

Stek bacon och löken i lite olivolja och lägg på svamparna. Toppa med rikligt med riven mozzarella. Salta och peppra.

Gratinera i ugnen i 10-15 minuter.

2 kommentarer:

  1. Mums! Ett till recept som är mycket gott! Sparar genast!
    ha en fin lördag!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp och det kommer mera (varav det mesta saknar laktos)! Måste bara klippa gräset också och njuta av solen också!

      Ha en underbra dag du med!

      Radera