lördag 11 augusti 2012

Gambas al Ajillo

Räkor är bra eftersom de inte innehåller några kolhydrater, men lite dåliga eftersom de å andra sidan inte har så mycket fettinnehåll. Men men ett sätt att råda bot på det sistnämnda är att satuera dem i olivolja, som man gör med dessa klassiska vitlöksräkor.

Råa räkor hittar man enklast i asiatiska matbutiker (vi köpte våra hos Hong Kong Trading) eller så beställer man hos en bättre fiskhandlare.

Vi utgick från ett recept vi hittade på Ett Annorlunda Spanien.

Gambas al Ajillo 6 tapasportioner

300 g skalade större råa räkor (dock inte gigantiska)
3-4 tunnt skivade vitlöksklyftor
2 dl olivolja
1 finhackad liten torkad chilipeppar (ta bort kärnorna)
salt
finhackad persilja till garnering

Gör så här:

Värm oljan i en ugnssäker form i ugnen 200 grader.

När oljan börjar koka tillsätts vitlöken och den spanska pepparn.

När vitlöken fått färg tillsätts räkorna. Rör om och ställ in i ugnen i 3 minuter tills räkorna är klara.

Salta lätt och rör runt. Strö över hackad persilja. Servera genast.

1 kommentar:

  1. Jättegott! :) Måste provas!
    Ha en fin lördag!
    //Lana

    SvaraRadera