söndag 12 augusti 2012

Champiñones al Ajillo

Champinjoner i vitlök är en enkel och god tapas.

Champiñones al Ajillo
15-20 champinjoner
3 vitlöksklyftor
olivolja
2-3 matskedar smör
salt
nymald svartpeppar
hackad persilja

Gör så här:
Tvätta och rensa champinjonerna, skär av det yttersta av foten. Skiva i halvtjocka skivor.

Häll olja och smör i en stekpanna. Pressa i vitlöken och låt den få färg.

Tillsätt de skivade champinjonerna.

Stek svampen till vätskan försvinner och de fått fin färg.

Smaksätt med salt och peppar efter egen smak.

Garnera med hackad persilja och servera

6 kommentarer:

  1. Det där brukade jag få som godis när jag var liten! Var heeeeelt insnöad på champinjoner med vitlök haha. Så gott :)

    SvaraRadera
  2. Så gott och så enkelt! Kanonbra recept!
    Ha en fin söndag!
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Har gjort något liknande på min födelsedagbuffé förut. Det var tom godare än vad jag trodde!

    SvaraRadera