måndag 30 juli 2012

Kantarellsoppa LCHF


Nu har det verkligen brakat loss med svamp och då framförallt kantareller här i Värmlandsskogen. Igår plockade vi en liter på under en halvtimme. Av den gjorde vi en supergod kantarellsoppa till lunch. Till soppan serverade vi parmesanflarn med salvia.

Kantarellsoppa LCHF 4 port
1 liter rensade kantareller
några rejäla klickar smör
1-2 finhackade charlottenlökar
5 dl varm svamp- eller grönsaksbuljong
2 1/2 dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Stek svampen i en torr panna till vätskan kokat ur. Lägg i smöret och löken och stek en stund till.

Flytta över svampen till en kastrull. Häll i lite av buljongen och mixa med stavmixer till en slät massa.

Tillsätt vispgrädden och mer buljong och mixa till önskad konsistens.

Smaka av med salt och peppar.

1 kommentar:

  1. Det ser väldigt gott ut! Bra recept för mig som gillar LCHF :)

    SvaraRadera