måndag 23 juli 2012

Kantarellomelett


En av de bästa sakerna med att ha sommarstuga i Värmland är kantarellerna. I år har vi redan hittat ganska mycket och blir det nu varmt som det lovats så kommer det troligtvis explodera i skogarna.

Vi använder kantareller till sås, som smörstekt tillbehör och för att göra supergoda omeletter.

Kantarellomelett 2 port
Fyllning
ca 1/2 liter kantareller
ca 2 dl vispgrädde
smör till stekning
några droppar soja för färgens skull. Kan uteslutas.
salt
nymald svartpeppar
Omelett
3 ägg
1 msk vispgrädde
salt
nymald svartpeppar
smör till stekning

Gör så här:
Fyllning: Sjud grädden till fyllningen i kastrull till den tjocknar.

Stek de rensade kantarellerna i en torr panna tills vattnet kokat ur dem.

Tillsätt smör och stek kantarellerna gyllene. Tillsätt den tjocknade grädden och låt  sjuda några minuter. Tillsätt ev. soja och smaka av med salt och peppar.

Omelett: Vispa ihop ägg, vispgrädde och kryddor.

Stek smeten i en stekpanna på ena sidan i 5 minuter tills den är nästan stelnad på ovansidan.

Bred ut kantarellfyllningen på omeletten och servera genast.

4 kommentarer:

  1. Det här lät ju helt underbart! När jag plockat kantareller ska jag också göra omelett!

    SvaraRadera
  2. Det låter otroligt gott. Tyvärr är jag ingen svampplockare... har varken tålamodet eller viljan till det. Men äta svampen gör jag gärna. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är inte heller svamplockare! Vi plockar bara kantareller :-)

      Radera
  3. Låter mycket gott! :)
    H en fin dag!
    //Lana

    SvaraRadera