söndag 15 juli 2012

Heta marinerade kycklingspett


En lite hetare variant på marinerad kyckling som nog kan bli en ny favorit framöver. Till köttet serverade vi en morotstzatsiki, smörstekta kantareller och fetaostfyllda paprikor.

Heta marinerade kycklingspett 4-5 port
1 kg kycklingfilé
marinad
1 finhackad röd chilifrukt
1/2 dl röd balsamvinäger
1 dl olivolja
1/2 dl kinesisk soja
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
1/2 tsk salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Skär kycklingen i bitar.

Blanda samtliga ingredienser till marinaden och häll på kycklingen. Låt marinera i minst en timme gärna längre.

Trä upp på spett och grilla.

1 kommentar:

  1. Oh, det här receptet på marinaden måste jag spara! Grillad kyckling är ju så gott!
    Ha en toppen kväll!
    //Lana

    SvaraRadera