söndag 15 juli 2012

Chokladpudding med sommarbär


Det finns skapligt med smultron längs skogsvägen utanför vårt lantställe. Dock lite mindre än vanligt, men några koppar fick vi ihop. Vi sprang även på några stånd kantareller som fick bli komplement till kvällens middag.

Bären använde vi till en chokladpudding som vi förberedde som efterrätt.

Chokladpudding med sommarbär 4 port
100 g mörk choklad 70%
5 msk turkisk yoghurt
2 äggvitor
2 tsk sukrin melis
1 knivsudd stevia
blandade bär (vi hade hallon, blåbär och smultron)
vispad grädde

Gör så här:
Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna några minuter.

Vispa äggvitorna till fast skum.

Vispa i yoghurten i den smälta chokladen 1 msk i taget.

Blanda lite av den vispade äggvitan och yoghurtchokladen. Blanda ner resten av äggvitan. Försök behålla så mycket av luftigheten som möjligt.

Lägg bär i botten på 4 mindre glas/skålar. Lägg chokladpuddingen över. Ställ kallt i väntan på serving.

Lägg på en klick vispgrädde precis innan servering.

2 kommentarer: