lördag 14 juli 2012

Blomkålsplättar



Matiga plättar med blomkål som vi uppfann häromdagen och som blev långt över förväntan. Detta kommer garanterat bli en ny vardagsfavorit hemma hos oss.

Blomkålsplättar 10-12 st
1 litet eller ett halvt stort blomkålshuvud
4 ägg
1 mozzarella
1 paket fetaost
1 msk pressad citron
hackad färsk persilja
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
nymald svartpeppar
olivolja

Gör så här:
Hacka blomkålen ganska fint. Förväll i 3 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag.

Skär mozzarella och fetaost i små bitar.

Vispa ihop ägg, citronsaft, persilja, fiberhusk, salt och peppar. Tillsätt blomkål och ost. Låt svälla i 10 minuter.

Stek plättarna i omgångar i olivolja.

3 kommentarer:

  1. Mums, vilket gott recept! Det måste jag testa! :)
    Ha en toppen lördag!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. De verkar jättegoda! De skall jag pröva. Tidigare har jag använt squash, lök och persilja blandat med fetaost. Även det gott ! Jag önskar dig en skön helg! Zinnia

    SvaraRadera
  3. Det låter jättegott. Alltid kul att kunna variera blomkålen.

    SvaraRadera