tisdag 12 juni 2012

Snabbare chicken a la King LCHF

Vi kände för lite kokt kyckling istället för den slentrianmässigt stekta. Då kom vi och tänka på klassikern Chicken á la King.

Egentligen ska man göra den på hel kokt kyckling. Men vi förenklade lite med kycklingfiléer.

Bilden gör absolut inte rätten rättvisa. Det var mycket godare än det ser ut.

Snabbare Chicken á la King 6 port
6 kycklingfiléer
1 gul lök
1 liten morot
2 lagerblad
8 korn vitpeppar
1 tsk salt
vispgrädde
1 buljontärning eller 1 1/2 msk flytande koncentrerad buljong
200-300 g färska champinjoner
1 grön paprika
1 gul paprika
1 liten burk oliver med piemento
ca 1 dl vispgrädde
1 knivsudd cayennepeppar
saften ur en 1/2 citron
smör

Gör så här:
Tärna kycklingen i 2-3 cm stora bitar och lägg i en gryta.

Skala och skär lök och morot grovt och lägg i grytan med lagerblad, peppar och salt. Smula eller häll ner buljongen.

Häll på med vispgrädde så det knappt täcker. Koka upp och låt småkoka tills kycklingen är klar.

Sila av spadet i en annan gryta och låt reducera till hälften.

Kvarta paprikorna och skär sen i strimlor. Skiva champinjoner och piementooliverna. Fräs paprikan i smör cirka 3 minuter, släng därefter ner champinjonerna och låt dem fräsa lika länge och lägg sist i piementon samt smaksätt med 1/2 tsk salt och rejält med svartpeppar. Ställ åt sidan.

I det reducerade spadet (buljongen) blandar man ner grädden och låter det koka upp.

Blanda såsen med kycklingen och grönsaksröran.

Servera förslagsvis med blomkålsris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar